Start
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig
Image not available

Kvarnåsens Missionsförsamling

Församlingen bildades i Raggsjö (vår grannby) 1928 under namnet Raggsjö Missionsförsamling och firade alltså 75 år 2004. Då beslutade vi att byta namn till "Åskyrkan - Kvarnåsens Missionsförsamling". Namnbytet kändes naturligt eftersom största delen av verksamheten, och vår kyrka - Åskyrkan, sedan många år fanns i Kvarnåsen. Församlingen består av drygt 50 medlemmar i alla åldrar och har en omfattande verksamhet främst bland barn och unga. En del av detta kan du läsa om här på vår hemsida.

Åskyrkan ligger mitt i det lilla samhället Kvarnåsen i Norsjö Kommun. Vår församling består av ungefär 50 medlemmar och vi är en del av det nationella samfundet Equmeniakyrkan.

Människans steg styrs av Herren, vad vet hon själv om sin väg?
Ords 20:24

Att säga ja till Gud är att lägga sitt liv i hans händer. Det är att förlita sig på Guds kärlek och vishet, och att be honom forma ens livsväg. Det är att ge kärleken fria händer.

För 25 år sedan sa jag ja till Gud. När jag tittar tillbaka på dessa år så kan jag se att Gud hela tiden har funnits där för mig. Inte påträngande, tvingande eller dömande utan stöttande och framförallt med oändlig kärlek. Det betyder inte att jag har gått genom livet utan hinder och motgångar. Det betyder inte heller att jag varit en marionett som styrts runt av Gud utan någon möjlighet att påverka själv. Utan det har betytt att jag haft ett skyddsnät av Guds kärlek kring mig, när jag strövat runt i livet och försökt göra så gott jag kunnat.

Jag vet inte alltid vad som är bäst för mig. I mitt liv har jag gjort många själviska, ogenomtänkta och dåliga val. Livsvägen har varit lite krokig genom åren och ibland har jag kommit vilse. Men jag har gjort så gott jag kunnat. Och jag tror Gud har tyckt att det varit helt okej, så länge jag hållit fast vid mitt JA till honom. Hållit fast vid mitt beslut att ge kärleken fria händer i mitt liv. Då har han funnits där, tålmodigt, och visat vägen när jag bett om det. Många gånger har han använt andra kristna för att leda mig rätt. Och det är jag oändligt tacksam för.

Bön: Jesus, tack för att du finns i mitt liv. Tack för att Du har dött och uppstått också för mig. Förlåt mig när jag har gått min egen väg istället för Din väg. Tack för din kärlek, förlåtelse och befrielse. Jag vill att du skall leda mig för resten av mitt liv. Amen.

Sofia Stenbom

Aktuellt

19dec
19:00 - 21:00
Bön
26dec
19:00 - 21:00
Bön
02jan
19:00 - 21:00
Bön
09jan
19:00 - 21:00
Bön

scout 

ge

bibeln

konfa