Gudstjänst via webben

På långfredag så firar vi gudstjänst med nattvard, men inte som vanligt utan via webben. Vi som medverkar kommer att vara i Åskyrkan och livesända därifrån via en Youtube-länk så att du hemifrån kan dela gudstjänstgemenskapen. Länken hittar du här: https://youtu.be/qOwwhWUoRUo

Sångtexter att följa med i: Ladda hem här

Eftersom vi tror att Guds nåd och närvaro är gränslös tänker vi också prova att fira nattvard tillsammans med er som deltar därhemma. Självklart hör nattvarden i första hand hemma i gudstjänstgemenskapen på plats. I dessa speciella tider tror vi dock att det finns möjlighet att tänka annorlunda och pröva nya vägar. Dela gärna din upplevelse och erfarenhet med oss efteråt.

Vad behöver du göra?

1. Sök upp en bra plats där du vill sitta. Det kan vara fint att tända ett ljus där.
  2. Ta fram datorn, mobilen eller iPaden och gå in på Åskyrkans hemsida
  3. Klicka på bilden för att få fram Youtube-länken till gudstjänsten.
    Testa gärna i förväg. Har du en Smart-TV kan du troligen också titta via den.
  4. Sök efter och ställ fram ditt ”bröd och vin” till nattvarden. Det kan vara ett vanligt kex och saft eller druvjuice i ett litet glas. Så delar vi detta samtidigt under gudstjänsten. Kanske är ni två som sitter på samma ställe och kan dela med varandra.
  5. Tag också gärna fram Bibeln för att kunna följa med i texterna och en Psalmbok (om du har en hemma) för att kunna sjunga med i sångerna. Eller ladda hem här
  6. Luta dig tillbaka och var med oss i bön och gemenskap.

Vi ser fram emot att kunna dela såväl gemenskap som påskens budskap tillsammans även om vi inte fysiskt är på samma plats

Genvägar