nappa

Temadag i Andreaskyrkan, Luleå

Lördag 14 mars 2015

Den här dagen kommer att handla om att nå nya människor för Gud men eftersom vi vet att det är något som kan kännas svårt och skrämmande ska vi undersöka hur evangelisation kan vara något enkelt och vardagligt. Kanske är det bästa sättet att nå nya människor att bygga relationer och att vara öppen för djupare samtal, med andra ord att nappa på de krokar som människor lägger ut med frågor om tro, Gud och kyrkan.

Detta är vad jag kom fram till: Gud gjorde människan enkel och rak, men hon hittar på alla möjliga konster.
Pred. 7:30

Vi lever i en värld där tillit är en bristvara och där minsta antydan till svaghet eller skavank kan utnyttjas och vändas till skandaler och förtal i media såväl som närmiljö.

Motvikten ligger i Jesu ord: Genom mina sår blir ni helade. Sanningen ska göra dig fri.

Men vågar du och jag lita på Jesuorden? Gäller de verkligen i Sverige i dag - där man hellre kastar första stenen, för säkerhets skull, än vänder andra kinden till för läkedoms, och Guds skull.

Jesus har kallat sin församling till att vara en OAS av godhet, värme, kärlek och respekt för var persons integritet, till helande och upprättelse. Men frågan är om vi i vardagens turbulens tappat bort: Hur…?

Här kan du läsa mer om vad en böndag är.

10.00 Fika / Tid att träffas, umgås

10.30 Upptakt Bön, lovsång o introduktion

10.50 Session 1

11.30 Smågrupper

12.20 Lunch

13.15 Session 2

13.50 Smågrupper

14.50 Paus Frukt/Fika

15.15 Session 3

16.00 Smågrupper

17.00 Middag

18.00 GUDSTJÄNST Världens rop på hjälp
Drama, dans, sång, berättelser ur livet. Servering efteråt.

Mål: Att bli berörd av Levande Gud till upprättelse glädje, värme och tjänst med värme, humor, djup och allvar.

Om du inte kan vara med hela dagen - kom åtminstone på gudstjänsten!

Anmälan senast 8/3 i formuläret nedan

eller till

Marta Karlsson: 070-6787261.

Åsa Olofsson-Nissen: 070-6659405

Meddela även om du behöver särskild kost.

Pris för dagen

150 kr (för mat/fika/material)

75 kr för pensionärer och studenter

Önskan är

¤ att denna böndag kan få vara ett led till att Guds tanke får bli mer synlig i Din och min vardag

¤ att ge redskap och tankar kring bön, bibelläsning och andliga samtal - sådana redskap som funkar en helt vanlig dag, för helt vanliga människor, som helt plötsligt får känna beröringen av levande Guds heliga närvaro mitt i vardagens slit. Var dag.

¤ att Du ska bli upprättad till att våga Nappa

¤ att Du ska komma hem med ett leende på läpparna, och ett hopp om framtiden som håller.

¤ att längtan börjar pyra och får bränsle att flamma upp och brinna, att ”tvär-be”, prata, fika mera, diskutera, fundera, enkelt och rakt, utan konstigheter.

Din godhet och nåd skall följa mig varje dag i mitt liv,
och Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever.
Ps. 23:6

Anmälningsformulär