Temadag: Rotad, rustad, riktad

bondagthrive

TEMADAG I BETELKYRKAN, UMEÅ

LÖRDAG 11 MARS 2017

Lördag den 11 mars 2017 åker vi till Umeå för en temadag (också känd som böndag) med namnet Rotad, rustad, riktad. Det kommer att bli en annorlunda djupdykning i Efesierbrevet för att vi ska veta hur vi kan bli rotade i Gud, hur vi blir rustade för att lättare följa Jesus och riktade så att vi tillsammans hittar Guds väg. För att tydliggöra undervisningen i sessioner och gudstjänst kommer ni att få se draman, filmklipp och danser som vävs in i dagens tema.

Anmäl dig här!

 

TALARE

I stället för bara en talare kommer ni att få höra Åskyrkans egna Rosina Johansson, Erika Norberg, Evelinn Björk och Marina Johansson som har vänt och vridit på det här temat en hel del det senaste året. Under gudstjänsten kan någon fler talare tillkomma.

 

UPPFÖLJNING

Ytterligare en ny sak för denna temadag (som vi är otroligt peppade inför!) är att temadagen inte tar slut bara för att dagen i Betelkyrkan tar slut. Det är nämligen förberett 10 veckor av uppföljning med en sång, en bibeltext och en reflektion (från någon av de ovan nämnda) som du kan läsa här på hemsidan eller i häftet som alla temadagsbesökare får. Tanken är att du ska kunna träffas med någon grupp i din församling och samtala om texterna för att komma ännu djupare in i temat, Efesierbrevet och Guds uppdrag för dig. Det går också bra att arbeta med materialet på egen hand men vi rekommenderar starkt att prata med andra om det. Du kan till exempel göra som Rosina (Herrljunga), Erika (Västerås), Evelinn (Umeå) och Marina (Norsjö) som har haft smågruppsträffar över Skype de senaste åren, eftersom flera av dem har flyttat från Norsjö kommun.

 

PROGRAM

10.00 Fika / Tid att träffas, umgås
10.30 Upptakt Bön, lovsång o introduktion
10.50 Session 1: Rotad
11.30 Smågrupper
12.20 Lunch
13.15 Session 2: Rustad
13.50 Smågrupper
14.50 Paus Frukt/Fika
15.15 Session 3: Riktad
16.00 Smågrupper
17.00 Middag
18.00 GUDSTJÄNST: Framåt tillsammans
Drama, dans, sång, berättelser ur livet. Servering efteråt.
Mål: Att bli berörd av Levande Gud till upprättelse, glädje och tjänst med värme, humor, djup och allvar.

Om du inte kan vara med hela dagen - kom åtminstone på gudstjänsten!

 

KOSTNAD OCH ANMÄLAN

Pris för dagen: 200:- för mat/fika/material. I det ingår ett häfte innehållande material från dagen och 10 studier att gå vidare med, själv eller i smågrupp.

Pensionärer/studenter: 100:-

Anmälan senast 1/3 här eller via sms eller telefon till någon av följande:

 • Kerstin Jonasson 070-548 13 22
 • Kicki Wallén 073-059 22 80 
 • Erika Norberg 073-096 4978 (helst sms)

Anmäl dig här!

Meddela om du behöver särskild kost!

 

PLATS

Betelkyrkan i Umeå kan du hitta på följande adress:

Umeå Baptistförsamling
Betelkyrkan
Himlastigen 2
906 41 Umeå

Länk till karta.

Vägbeskrivning: Från rondellen vid Coop på Ersboda, kör in på Björnvägen. Ta höger in på Östra Kyrkogatan sedan första vänster in på Uttervägen, därefter första höger in på Himlastigen.

 

ÖNSKAN ÄR

 • att du ska komma hem med ett leende på läpparna, och ett hopp om framtiden - som håller,
 • att längtan börjar pyra och får bränsle att flamma upp så att du börjar brinna för att ”tvärbe”, prata, fika tillsammans, diskutera och fundera, enkelt och rakt, utan konstigheter, samt
 • att häftet Rotad, rustad, riktad fyllt med musik, texter och några funderingar ska göra det enklare och smidigare att ta 10-15 minuter med Gud varje dag, eller fixa en samtalsgrupp med människor du brukar vara med och börja prata om Gud och livet.

MATERIAL

 • Folder att dela ut. Skriv ut dubbelsidigt (vänd längs långsidan), klipp eller skär av på mitten längs långsidan och vik i tre delar.
 • Affisch att sätta upp. Välj "Förminska för stora sidor" vid utskrift om du vill skriva ut på A4. 
 • Affisch för gudstjänsten som är öppen för alla, även de som inte har varit med under dagen. Välj "Förminska för stora sidor" vid utskrift om du vill skriva ut på A4.
 • Deltagarhäfte anpassat för dator eller surfplatta med nyckelpunkter från sessionerna, plats att anteckna och 10 veckor med uppföljning. 
 • Deltagarhäfte för utskrift med nyckelpunkter från sessionerna, plats att anteckna och 10 veckor med uppföljning. (Alla deltagare får i pappersformat på plats. Det går också att köpa ytterligare för 40 kr/st om man t.ex. vill ta med till sin smågrupp eller starta en!) Skriv ut dubbelsidigt (vänd längs kortsidan), häfta på mitten och vik ihop.

FACEBOOKEVENEMANG och FACEBOOKGRUPP

Skriv gärna att du kommer och bjud in dina vänner till Facebookevenemanget!

Alla är varmt välkomna att vara med i Facebookgruppen där vi diskuterar helgen och sedan de tio veckorna med uppföljning!

Arrangeras av: Åskyrkan, Equmeniakyrkan i Kvarnåsen, Vilhelmina Missionsförsamling och Umeå Baptistförsamling.

Equmeniakyrkan